Затапване на радиатори

Кога се извършва затапване на радиатори? Как се затапва радиатор?
затапване на радиатори
затапване на радиатори, демонтаж на радиатори

Затапване на радиатори се налага при спиране на парното при отказ от услугите на топлофикация. Разбира се, може да свалите радиаторите, а да продължите да консумирате топла вода. За да спрете парното и да преустановите използването на услугата трябва да извършите следните неща:

-Първо предупреждавате Топлофикация. Подаване на  заявление по образец на място или онлайн. Очаквате разрешение за демонтаж.  След като получите разрешение за демонтаж на радиатора, информирате топлинното счетоводно дружество, което трябва да отчете топломера.

– Когато имате такова разрешение и сте се договорили с топлинните счетоводители, може да пристъпим към  демонтаж на радиаторите

Демонтаж на радиатори

За да демонтираме радиаторите трябва парната инсталация да се източи през абонатната. Източването може да бъде извършено от вас, от домоуправител или от фирмата която ще извършва демонтажа и затапването. Ние извършваме такава услуга за източване и пълнене на абонатната станция.

При вече източена абонатна станция и празна парна инсталация се демонтират радиаторите, като се изрязват конзолите и се навиват тапи или капи на тръбите. Някои клиенти искат скъсяване на тръбите (рязане на тръби) и тогава затапване на радиатори. Идеята на скъсяване на тръбите преди затапване на радиаторите е да не грозят помещението или да пречат. Скъсените тръби може да се заварят или да се навият резби и да се навият тапи.

При затапване на радиатори от еднотръбна система вече нещата са по друг начин. Еднотръбната система неможе да се затапи! При такъв тип парна инсталация се изгражда байпас. Байпаса свързва входящата и изходящата тръба посредством друга тръба със същият диаметър, като така осигурява циркулацията на водата в тръбната инсталация.

Ние от Гаматерм ООД предлагаме на нашите клиенти демонтаж на радиатори, направа на байпас, рязане и скъсяване на тръби, навиване на резба или заваряне на тръби. Начините за затапване на радиатори са различни и зависят от избора на клиента, както и съответните условия на работа.

Доставка и монтаж на радиатори

Ние можем да ви предложим още : ремонт на радиатори, демонтаж на радиатори, отстраняване на радиатори, смяна на ребра на радиатори, изчисляване на мощност на радиатори, обезвъздушаване на радиатори, доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, монтаж на чугунени радиатори, монтаж на панелни радиатори и лири за баня. Разполагаме с термографска камера за откриване кражба на топлоенергия и откриване на скрити течове от тръби на парно.

Вижте цени за затапване на радиатори може да видите тук.