Изчисляване на хидрофор

Изчисляване на хидрофор е количествена сметка, която трябва да се извърши преди избор на хидрофорна помпа.  Избора на помпата се определя от броя на лицата, които ще използват вода, както и възможните точки за черпене на вода от водопровода. Ето таблица в която са дадени стандартен дебит на най-често използваните водочерпни уреди и устройства във всеки дом.

  Точки на потребление Общ дебит,l/s Минимален напор,bar
1 Душ, душ кабина, душ слушалка 0,21 0,8
2 Вана, джакузи, хидромасаж 0,32 0,8
3 Промивен кран за тоалетна 20mm 1,20 1,2
4 Бойлер до 300 литра 0,49 1,2
5 Арматура за WC казанче 0,11 0,8
6 Смесител за кухненска мивка, умивалник, пералня, съдомиялна 0,20 0,8
7 Градински или водопроводен вентил 20 mm 0,45 1,2

Изчисляване на хидрофор

изчисляване на хидрофор Тази таблица стой в основата на всички сметки и изчисления за дебита, мощността и другите технически характеристики на нужната хидрофорна помпа. След като се вземат данните от таблицата се умножават по коефициенти отново от таблици. Важно е да се знае, че помпите трябва да отговарят на всички количествени сметки. При неспазване на изчисленият има опасност от спадане на налягането при консумация на вода в повече от две точки или при пълно отваряне на определен кран.  Същото може да се получи и при несъобразяване с височината на водният стълб и броя на включване на помпата.  Не случайно на пазара се предлагат различни модели помпи с напълно различни технически характеристики.

При изчисляване на хидрофор се вземат още редица фактори в зависимост от особеностите и големината на обекта, които ще се захранва от помпата. Ние ви предлагаме изчисляване на хидрофор, доставка и монтаж на хидрофори, изграждане на хидрофорни системи и уредби, ремонт на хидрофори, смяна на хидрофори, свързване на хидрофор, монтаж на потопяеми помпи и помпи за кладенец .

Сервиз за ремонт на хидрофори Гаматерм извършва сервиз и монтаж на хидрофори за София и съседните населени места.