Кражба на ток от асансьор

кражба на ток от асансьор Кражбата на ток може да се осъществи от всяка електрическа снадка или цял кабел/проводник, където има възможност за свързване на нерегламентирана ел. връзка. Нерегламентираната електрическа връзка представлява допълнително направен мост към друг консуматор. Най-често такива връзки се правят в главните разпределителни табла за кражба на ток от съседи или кражба на ток от асансьор. Връзката на практика може да е в предпазител, електромер или по дължина на кабела. Начини и методи за кражба на ток има още много, като схемите за кражба са една от друга по-гениални и тайни. При кражба на ток директно от доставчика (ЧЕЗ, ЕВН и други дружества) риска е по-голям и затова крадците на ток предпочитат да крадат електроенергия от потребителите около тях.  Така нарушителя, дори да бъде хванат и доказана кражбата е трудно да се осъди за целия обем на кражбата.

Кражба на ток от асансьор

Кражба на ток от асансьор е реално нерегламентирано начисляване на ел енергия на общите части, т.е на електромера отчитащ разхода на стълбищното осветление, гаражите, мазетата, таваните, дренажните помпи и асансьорите. Така нарушителите на закона се надяват, че ще бъдат забелязани по-трудно или въобще няма да бъдат открити.

При нарастване на сметката за ток в общите части ви препоръчваме, да проверите данните от електромера. Често се случва инкасаторите да не минат даден месец и да подадат нереални показания. При ситуация в която, обаче показанията съответстват на фактурата ви съветваме да се обърнете към фирма за откриване кражба на ток. Така при евентуална кражба да се извърши откриване и доказване  на кражбата.  След това и да ви издаде констативен протокол за кражба на електроенергия. Имайте предвид, че всеки дръзнал да краде ток подлежи на санкции – кражби на ток санкции.

Ние предлагаме откриване и доказване на кражба на ток, като след откриване на незаконното присъединяване извършваме демонтаж на самата електрическа връзка. Издаваме констативни протоколи с печати и подписи, удостоверяващи кражбата на ток.

Извършваме откриване кражба на ток в София за:

  • Откриване кражба на ток с дистанционно
  • Откриване кражба на ток от съседи
  • Откриване на устройство за кражба на ток
  • Откриване кражба на ток от домашна инсталация
  • Откриване кражба на ток с магнит
  • Откриване кражба на ток от асансьор

Цени за кражби на ток може да видите в нашите ценови листи.