Монтаж на абсорбатори

Професионален монтаж на абсорбатори на цена 49,00 лв без ДДС. Вече разказахме за ремон на абсорбаторите, най-често срещаните повреди и в какво се изразяват. Тук ще обясним как се монтира аспиратора в основни стъпки и някои най-характерни особености при монтаж на абсорбатор. Едно от най-важните неща е да се извърши правилно свързване на уреда с вентилацията. Ако машината е за абсорбиране се използват качествени филтри с активен въглен.

Монтаж на абсорбатор

монтаж на абсорбаториАбсорбатора има три оосновни начина на монтаж: свободностоящ монтаж на стената, островен монтаж на абсорбатора за тавана и монтаж чрез вграждане в шкаф. Всички видове монтаж на абсорбатори се извършват посредством крепежни елементи и планки, като при аспиратора има нужда и от въздуховоод, докато при абсорбатора въздуха се филтрира и се връща обратно в помещението където работи.

При свободно стоящ монтаж е необходима здрава стена или плоскост, където да се закрепи ел уред. При монтаж на стена трябва внимателно да се подбере типа на крепежните елементи спрямо материала на стената и начина на закрепване на аспиратора (болтове, гайки или куки). При монтаж на плоскост от ПДЧ или друг вид плоскост също внимателно се подбират крепежните елементи, тяхната дължина и диаметър.  Преди да започнете с монтажа  на абсорбатора се вземат внимателно размерите на отворите и тяхното отстояние. Размерите се пренасят на стената. Вземат се също и външните размери на абсорбатора за да се прецени как да се монтира най-симетрично. Много е важна височината на монтаж на аспиратора или абсорбатора. Височината на монтаж всъщност е разстоянието  от работният готварски плот до абсорбатора (долната част на уреда), където са филтрите. Това разстояние не трябва да надвишава 65 см и да е по-малко от 50 см.

Избор на аспиратор

При избор на аспиратор или абсорбатор трябва да се има предвид формата на котлоните и тяхното разположение. Не е желателно котлони да остават извън зоната на чадъра на уреда.  След напасване на размерите се отбелязва и пробива. Монтират се крепежните елементи и се окача абсорбатора. Следва включване към електрическото захранване. При монтаж на аспиратор естествено трябва да се свърже и въздуховода.

Монтаж на абсорбатори от островен тип и за вграждане не се различава особено. При островен тип крепежите са на тавана и посредством специални шпилки се окача на анкерите, докато при монтажа за вграждане има направа на отвор в шкаф. отвора на шкафа се изработва от мебелист или се купува готов кухненски шкаф за вграждане на аспиратор.

Гаматерм ООД е сервиз за доставка и монтаж на абсорбатори и аспиратори за вграждане и островен тип, като предлагаме доставка на абсорбатори, доставка на необходими материали за монтаж, пробиване на отвори в стени, шкафове и други плоскости. Монтаж на абсорбатори с гаранция, ремонт на абсорбатори за София.