Отпушване на тоалетни

Неприятно запушване на тоалетната ви кара да изпробвате различни методи за отпушване на тоалетна. Пробвате с тел, с вакум с маркуч и други наръчни неща и инструменти, слизате за пружина до желизарията и пак не става!

Ситуацията е позната и трябва да бъде решена на момента, без тоалетна е трудно и дори невъзможно.  При запушена тоалетна и желание да се пробвате да отпушите тоалетната сами пробвайте следните неща.

  1. намерете добър вакум, домашен вакум с дървена дръжка. При липса на такъв се сдобийте от кварталната желизария, ако не помогне и това
  2. изпробвайте да бръкнете в извивките на тоалетната със стоманизиран тел, на внимавайте да няма обратен ъгъл в предната част на тела.

При условие, че сте използвали тези два начина и тоалетната не е оотпушена остава да я разглобите, почистите и пак сглобите или да използвате услугите на фирма за отпушване на тоалетни. Професионалните инструменти за отпушване на тоалетни са доста по-скъпи от тези в желизарията, а отделно и хората занимаващи се с това профеесионално имат богат опит. Колкото и нелогично да звучи, отпушването на тоалетна иска и опит и майсторлък. Понякога отпушването е невъзможно и с професионални инструменти (вакум помпа и специални пружинии) и тогава се налага ръчно разглобяване, почистване и сглобяване на тоалетната.

Какво не трябва да правите при запущена тоалетна? Не наливайте вода, не изсипвайте разни прахчета за отпушване, киселини, основи и други търговски химии и измишльотини. Общо взето не давайте пари на вятъра.

Как да предотвратите запушване на тоалетната?

  • не изхвърляйте в тоалетната хранителни отпадъци
  • не изхвърляйте в тоалетната водонеразтворими матери и предмети
  • винаги след използване промивайте добре
  • следете струята на тоалетното казанче ( слаба струя и дебит на водата за промиване води до запушване)
  • не тъпчете предмети и кошнички на ароматизатори навътре (те немогат да преминат през множеството чупки)
  • не монтирайте тоалетната чиния по-ниско от нивото на отходната тръба
  • не монтирайте тоалетната чиния под остър ъгъл към щранга
  • не използвайте некачествени маншони (меки връзки за мръсна вода)

Ние предлагаме денонощно отпушване на тоалетни в София на цена от 75.00 лв с ДДС.

отпушване на тоалетни

Comments are closed.