Доставка и монтаж на радиатори

Радиаторите са отоплителни уреди през които циркулира топла вода от централно топлоподаване (ТЕЦ) или от локално отопление. Водата навлиза в радиатора, охлажда се и се връща с помощта на циркулационна помпа. Радиаторите си имат размери, дизайн и материал от които са изработени. Размерите са на височина(междуосие) и дължина. Спряма материла си се делят на панелни(стоманени), чугунени и алуминиеви. Алуминиевите и чугунените радитори са съвкупност от няколко глидера (ребра).

Всички радиатори се закрепватна стената или на специални стоики на пода, в това число и лирите за баня. Закрепването се извършва посредством специални конзоли. Конзолите са стенни крепежи и имат различна форма, дължина и начин на захващане на радиатора.  За алуминиевите и чугунениета радиатори конзолите са различни, като за различните размери радиатори също е различават. Радиаторите имат кран на входа и на изхода на водата. По-точно казано трябва да имат но не всички имат, а и не всички системи го позволават.
Крана на подващата тръба се кзва термовентил. На термовентила може да се монтира и термоглава. Функцията на термоглавата е да контролира температурата в помещението автоматично, като от нас се изка само да настроим термоглавата на дадената температура. С помощта на биметлна пластина подава и спира топлоподаването, когато е нужно спряма настройките на температурата. На мястото на термовентила и термоглавата може да се монтира и най-обикновен спирателен кран за радиатор, но на него не може да се монтира термоглава за контролиране на температурния режим. Друго характерно за радиаторите е наличието на обзвъздушитл в горната срещуположна част на захранващата тръба. Там се монтира ръчен или автоматичен обзвъздушител. При пълнене и изпразване на системата на парната инсталация в радиаторите остава въздух. Този въздух излиза през обезвъздушителя.  На изхода на радиатора има възможност за монтаж на така нареченият секретен спирателен кран.  Този кран дава възможност да сменяте радиатора си без да източвате абонатната станция или цялта локална система на парната инсталция.
Ние доставяме радиатори от всякакъв вид и марка- Цените на радиаторите са търговските от магазинит за радиатори. При доставка на радиатори ние не слагаме надценка и не вземаме такса за доставката, като условието е да се извърши монтажа от нас.
Предлагаме източване, пълнене и обезвъздушаване на парни инсталации и извозване на стари радитори. При по-големи и тежки радиатори извършваме рязане със специален моторен трион, които не пуска искри при работа. Целта е да не се увреди имществото на клиента.
Смяна на радиатори започва с източване на абонатната станция при ТЕЦ и с източване на локалната инсталация при локално парно. Източването се налага ако липсва секретен спирателн кран на изходящата тръба. При наличие на такъв секретен спирателен кран се източва само водата от радиатора. Откча се старият радиатор и по желание на клиента може да се извози. Новият радиатор се окомплектова с обезвъздушители, щепсели, кранове и тапи и се монтира. Падвързва се към тръбите на парната инсталация и се пълни. След пълненето задължително се обезвъздушава.
Много често напоследък извършваме и демонтаж и затапване на радиатори. Затапваме радиатори на клиенти, които се отказват от услугата на Топлофикация. Често се задава и въпроса: Какъв е е рада за сваляне на радиаторите!
На този въпрос може да ви отговори само районното отчетно дружество и топлофикация.
Затпване на радиатори се извършва по същият ред като описният по-горе демонтаж, монтаж или смяна на радиатори. Има машини които замразяват подаващата и връщащата тръба към радиатора и така спестяват източването на абонатната. Услугата е доста скъпа и не много полезна за тръбите. Ние избягваме да я препоръчваме на нашите клиенти. Затапването на радиаторите може да стане само със тапи, без кранове и с кранове и тапи след тях. Вторият вариант е по-добър от гледна точка, че ако в бъдище решите да монтирате радиатори няма да се източва абонатната и може да си монтирате радиатор по всяко време, дори и в отоплителният сезон.
Важно!
При неработещо парно, спрано топлоподаване не източвайте водата от радиаторите и от тръбите. Не трябва парната инсталация и радиаторите да остават на сухо.
Важно!
При спряно топлоподаване не затваряйте крановете на радиаторите, защото при евентуално източване радиатора ще остане с голямо количество въздух в него при затворен кран.
При демонтаж на радиатор от един вид и размер и монтаж на радиатор т друг вид и размер се използват преходи и меки връзки за свързване към парната инсталция. При такйва случай се налга и разпробиване на нови отвори и монтиране на нови конзоли за закрепяне на новият радиатор.
Цени за монтаж и демонтаж на радиатори.
Цените на радиаторите са търговски както в магазините, а при повече от 20 глидера получавате отстъпка от 3% от цената на радиаторите. Доставката е безплатна.
Монтаж на радиатор при съществуващи изводи 48-75.00 лв./бр.

 

Тук искаме да отбележим и напомним отново, че радиаторите се монтират задължително под прозолец!

 • Демонтаж на радиатор 30.00 лв./бр.
 • Изпразване и пълнене на отоплителна инсталация от абонатна станция  50.00 лв./бр.
 • Местене на радиатор на разстояние до 2м  от 60.00 лв./бр. до ……..
 • Местене на радиатор на разстояние до 4м  68.00 лв./бр. до ……….
 • Изграждане на отоплителна инсталация /цена на точка/ 82.00 лв./бр. до …………
 • Направа на котелно до 30kW 620.00 лв.
 • Направа на слънчева инсталация, бойлер, 1 соларен панел и тръбен път до 12м 320-380.00лв.
  Нестандартни и основни ремонти се договарят след извършване на оглед и уточняване количеството, вида и сложността на ремонтните дейности.
  Резервните части са с пазарни цени като в магазините
  Потребителят има право да поиска изготвянето на предварителна писмена оферта за ремонтите и/или другите услуги, които желае да получи
  Рекламациите за предоставените услуги се извършват по реда на Закона за защита на потребителите

Comments are closed.