Ремонт на абсорбатори

ремонт на абсорбаториПрофесионален ремонт на абсорбатори с гаранция. Абсорбатора е уред предназначен да отстранява изпарения, миризми, дим, пара и други отделяни в процеса на работа. Аспиратори се използват най-често в кухнята и са наречени кухненски абсорбатори, но могат да се използват в производството, в медицината и при лабораторни нужди. Ние ще разгледаме кухненските абсорбатори и ремонт на кухненски абсорбатори.

Ремонт на абсорбатори

Абсорбатора монтиран в кухнята е предназначен да засмуква и отвежда миризмите и парите произхождащи от процеса на готвене. Кухненският абсорбатор се монтира над плота за готвене – котлони и фурна. Монтажа е фиксиран на определена височина, в противен случай няма да е ефективен. Кухненските аспиратори имат тяло ( пола), мотор, турбина и управление. Те работят на два основни принципа с въздухоотвеждане аспирация (отвеждане на въздух) от помещението чрез въздухопровод и абсорбация (чрез филтриране на въздуха и връщане на въздуха обратно. Аспираторите и абсорбаторите се различават по филтъра.

Предпочитан е основно метода на аспирацията. Видовете аспиратори и абсорбатори са: свободно стоящи за свободен монтаж, за вграждане, островен тип и тип камина – каминен тип, които реално са свободно стоящи, но с декоративен елемент прикриващ въздухопровод на аспиратора, като по този начин създава естетичен вид. Най-важни параметри на аспираторите и абсорбаторите са следните:

  • Ниво на шум при работа на турбината (43 db – 46 db)
  • Всмукателна сила на входа и на изхода на тръбата.По-важен е показателят на изхода.Пример: на входа 400 м3/ч и 300 м3/ч на изхода. Това е отведеният въздух през вентилационният отвор
  • Осветление – (2 x 20w, 1х 40 W или 2 х 40w)
  • начин на управление – push бутони или плъзгачи
Сервиз за абсорбери

Гаматерм ООД предлага сервиз за ремонт на абсорбатори и аспиратори. Фирмата извършва посещение на адрес за диагностика и ремонт на абсорбатори на място. Предлагаме също доставка на нов аспиратор, монтаж на абсорбатор и смяна на стар абсорбатор с нов асорбатор. Пробиваме отвори за тръба в тухла, панел, ЕПК и бетон. Монтираме въздушни гравитационни клапи и въздуховоди.

Най-често срещани повреди при абсорбаторите:

  • повреда в платката на управлението
  • повреда в ел двигателя
  • повреда в турбината
  • повреда във въздуховода
  • повреда на бутоните за управление
  • повреда на осветлението

Извършваме всички видове монтаж на аспиратори, ремонт на абсорбатори на място по домовете с изключение на смяна на турбина и пренавиване на електро двигателя на абсорбатора.