Ремонт на тоалетно казанче

ремонт на тоалетно казанчеРемонт на тоалетно казанче се налага при износване на части от механизма на казанчето. Механизма на тоалетното казанче се нарича арматура за тоалетно казанче и се разделя на две основни части – пълнещ механизъм и изпразващ механизъм. За да извършите ремонт на тоалетното казанче или смяна на дадена част от него трябва да разглобите самото казанче.

Какво се случва при повредено казанче?  Най-често казанчето не спира да пълни и започва да прелива в тоалетната чииния. Друг често срещан проблем е бавното пълнене и неправилното изпразване. При тези проблеми се извършва смяна на арматурата (целият механизъм).

Разлиичните модели тоалетни казанчета се разглобяват различно и по различен начин се отремонтират, но всички тоалетни казанчета имат капак. Капака при някои казанчета е свободно стоящ, а при други е закрепен посредством бутона за пускане на водата. След демонтаж на капака може да се извърши смяна на пълнещият механизъм, за смяната на изпразващият механизъм трябва да демонтирате тръбата за изходящата вода към тоалетната чиния или да демонтирате казанчето от моноблока, понеже от външна страна на казанчето има гайка държаща самият механизъм.

Ремонт на тоалетно казанче София

Ремонта на тоалетното казанче и смяната на механизъма или дори само поплавака изисква настройка на тоалетното казанче. Трябва да коригиирате нивото на водата и начина на изпразвяна на водата от казанчето.  обикновено водата се изтича на 1/2 или цялата, като това е за казанчета с двоен бутон, докато с един цял бутон нямат такава функция. Нстройката на нивото е важна, понеже в противен случай няма да измива добре или ще препълва и ще изтича в тоалетната чиния.

Гаматерм ООД извършва ремонт на тоалетни казаанчета ня масто. Отремонтираме порцеланови тоалетни казанчета, пластмасови казанчета, казанчета на моноблоко и тоалетни казанчета за вграждане. ВиК услуги с гаранция.