Свързване на газов котлон с бутилка

Свързване на газов котлон с бутилка е много подценявана дейност. На подобен род свързване се гледа едва ли не като на детска игра. Практиката показва обаче съвсем различна картина. Много често се случват пожари и дори експлозии от неправилно свързани бутилки, котлони и газови печки.

Свързване на газов котлон с бутилка

свързване на газов котлон с бутилкаПри свързване на газови котлони и свързване на газова бутилка трябва да се използват само качествени и нови редуцир вентил за газова бутилка, маркуч за газ и стягащи скоби. Не е желателно да се използват стари вентили и маркуч, както и използването на неподходящи такива. Важно е също дължината на маркуча да е достатъчна за да не се тегли със сила и това да доведе до изваждането му или напукването му от напрежението. Друго важно е маркуча да не се допира и да преминава през горещи повърхности като задни капаци на фурни, отоплителни печки или тръби на парно отопление. Маркуча трябва да е свободен и да няма натиск или товар върху себе си. При невъзможност да се осигури всичко това се използват специални негорими и противоудърни защитни тръби за газовият маркуч.

Като професионален газ сервиз ние сме попадали на изключително много случай при които клиента е извършил самостоятелно свързване на газов котлон с бутилка с маркуч за напояване или шлауха, без скоби. Това предизвиква изтичане на газ, както и възможност налягането да избута маркуча, а това ще доведе до експлозия.

Понякога се случва да се „поправят“ и редуцир вентилите, което е абсолютно недопустимо. Ние ви съветваме да не извършвате тази процедура сами, особено ако нямате опит и познания. При свързване на газов котлон с бутилка спазвайте всички правила и изисквания от инструкцията за монтаж и експлоатация.

Свързване на газова печка

Ние предлагаме свързване на газова печка, свързване на газови котлони, монтаж на газов плот за вграждане, монтаж на комбинирани плотове, свързване на газови фурни, газови печки и газови котли. Газ Сервиз София извършва диагностика и ремонт на газови уреди по домовете за София и околните райони.

Важно: маркуча да не е по-къс от 200 см. Бутилката да е далеч от печката или в отделен шкаф. Винаги след използване на печката спирайте газта от редуцир вентила. Използвайте маркуч за газ, както и скоби за газови маркучи. След свързване винаги проверявайте за теч на газ. Не затопляйте газовите бутилки! При миризма нагаз спрете палеца на редуцира и изкарайте вентила, след това проветрете помещението.