Смяна на радиатори

смяна на радиаториПрофесионална смяна на радиатори за парно в София. Радиаторите се използват за отопление, като през тях циркулира вода, предварително затоплена от котле (при локално парно) или от ТЕЦ при централно топлоподаване. Всички знаем какво е радиатор и за какво се използва, така че написаното до тук не е ново.

Смяна на чугунени радиатори с алуминиеви

 Радиаторите, както и всичко останало се захабява, остарява и поврежда. За да смените радиаторите не е необходимо задължително да капят и текат. Понякога човек сменя радиаторите си за да внесе нещо ново, топлина и уют или след основен ремонт на жилището си.

Така или иначе някога се стига до смяна на радиаторите и идват на дневен план въпросите относно новите радиатори.

Най-честите дилеми с които се сблъсква всеки решил да смени радиаторите си са:

Какви да са новите радиатори? Алуминиеви или чугунени радиатори? Колко големи да са радиаторите? Кои да ги монтира? От къде да ги закупя? Каква е цената на радиаторите? Каква е цената за смяната на радиаторите? Как се изчислява мощността на радиаторите? Да монтирам ли термовентил и термоглава?

Има още един куп въпроси на които всеки трябва да си отговори. Тук във форума може да получите отговор на някои ваши въпроси, да попитате участниците директно или да видите техните решения.

Алуминиеви радиатори, панелни радиатори

Ние ще се опитаме да ви помогнем в отговора на някои въпроси, характерни при смяна на радиатори.  Радиаторите се делята на три основни вида : алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и панелни радиатори, като всеки вид има своето предимство и недостатък.  Примерно панелните радиатори са по-евтини, но събират по-малко прах, за разлика от чугунените радиатори. Всеки има различни виждания за интериора и инвестицията която може да си позволи. Избора на вида радиатор не е от значение при отопляването. Това, че се монтират алуминиеви или чугунени радиатори, не означава разлика в отоплението. Всеки вид радиатор и всяка марка си има таблица с коефициентите на отопление и те трябва да се спазват. Единствената препоръка е да не променяте общата мощност на радиатора, нека мощността изчислена при проектиране на жилището и парната инсталация се запази същата или поне приблизителна.

Избора на фирма за доставка и монтаж са изцяло във вашите ръце.

Ние предлагаме доставка и смяна на радиатори от всички видове и модели алуминиеви и панелни радиатори. Доставка и монтаж на чугунени радиатори за София.