Отпушване на тоалетна

Доста е неприятно да нямате тоалетна, без значение от причината. Още по-неприятно е да имате запушена тоалетна. Това ви кара да изпробвате различни методи за отпушване на тоалетна. Пробвате с тел, с вакум с маркуч и други наръчни неща и инструменти, слизате за пружина до железарията и пак не става!

Отпушване на тоалетна

Ситуацията е позната и трябва да бъде решена на момента, без тоалетна е трудно и дори невъзможно.  При запушена тоалетна и желание да се пробвате да отпушите тоалетната сами пробвайте следните неща.

  1. намерете добър вакум, домашен вакум с дървена дръжка. При липса на такъв се сдобийте от кварталната желизария, ако не помогне и това
  2. изпробвайте да бръкнете в извивките на тоалетната със стоманизиран тел, на внимавайте да няма обратен ъгъл в предната част на тела.

При условие, че сте използвали тези два начина и тоалетната не е отпушена остава да я разглобите, почистите и пак сглобите или да използвате услугите на фирма за отпушване на тоалетни. Професионалните инструменти за отпушване на тоалетни са доста по-скъпи от тези в железарията, а отделно и хората занимаващи се с това професионално имат богат опит. Колкото и нелогично да звучи, отпушването на тоалетна иска и опит и майсторлък. Понякога отпушването е невъзможно и с професионални инструменти (вакум помпа и специални пружини) и тогава се налага ръчно разглобяване, почистване и сглобяване на тоалетната.

Какво не трябва да правите при запушена тоалетна? Не наливайте вода, не изсипвайте разни прахчета за отпушване, киселини, основи и други търговски химии и измишльотини. Общо взето не давайте пари на вятъра.

Отпушване на тоалетни цени. Отпушване на тоалетни София

Как да предотвратите запушване на тоалетната?

  • не изхвърляйте в тоалетната хранителни отпадъци
  • не изхвърляйте в тоалетната водонеразтворими материи и предмети
  • винаги след използване промивайте добре
  • следете струята на тоалетното казанче ( слаба струя и дебит на водата за промиване води до запушване)
  • не тъпчете предмети и кошнички на ароматизатори навътре (те не могат да преминат през множеството чупки)
  • не монтирайте тоалетната чиния по-ниско от нивото на отходната тръба
  • не монтирайте тоалетната чиния под остър ъгъл към щранга
  • не използвайте некачествени маншони (меки връзки за мръсна вода)

Можете да ни потърсите още за монтаж на тоалетна чиния, монтаж на моноблок и други ВиК услуги и ремонти.

Ние предлагаме денонощно отпушване на тоалетни в София на цена  75.00 лв с ДДС. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!

отпушване на тоалетни