Свързване на хидрофор

свързване на хидрофорСвързване на хидрофор с гаранц. За да се изгради една хидрофорна система са необходими няколко предварителни изчисления. Трябва да се предвиди и изчисли пътя на тръбите и  техният диаметър. Важен е също техният материал, наклона и денивелацията. Други параметри от значение са дълбочината на засмукване, водният стълб, необходимият дебит и напор на водата.

Инсталиране на хидрофор

Важно е да се предвиди изолация на системата. Това е нужно при възможно замръзване. Предполага и евентуална възможност за източване на системата. На база тези обстоятелства се изчислява мощността на хидрофорната помпа. Важен е и обема на разширителният съд, размера за присъединяване към водопровода и всички останали параметри на хидрофорната уредба. Важно е също така разположението на помпата и разширителният съд.

Свързване на хидрофор към резервоар

Гаматерм ООД сервиз за монтаж и ремонт на хидрофори предлага на своите клиенти.  Изграждане и монтаж на хидрофорни системи и хидрофорни уредби за битово ползване. Хидрофорни и помпени системи за ползване в производствени бази. Монтажа на фидрофора се свежда до елементарни познания по ВиК. За да свържете хидрофора си към водопровода и към източника на вода е необходимо да имате, предварително изготвени изводи. Свързването на хидрофора към изводите е желателно да е с елементи, имащи възможност за многократно разглобяване и сглобяване. Такива изводи са холендрите. Холендъра се навива на твърда връзка от едната страна, а от другата страна е с гъвкава връзка с гарнитура, която се демонтира и монтира бързо и лесно. При нужда холендъра се развива от към гарнитурата и може да се завие отново.

Свързване на хидрофор към кладенец

Така направена свръзката на хидрофора позволява и работа с непрофесионални инструменти, като можете сами да си демонтирате и монтирате хидрофора при нужда. За съжаление много от „водопроводчиците майстори“, не използват такива холендри, направо запояват PPR тръбите или монтират хидрофора с твърда връзка. Напоследък се използват и все повече PET тръби, но при тях фитингите понякога,след манипулация се развиват и охлабват, а това от своя страна води до изпускане на налягане или засмукване на въздух.