Монтаж на газов бойлер

Как се монтира газов бойлер? Какво е необходимо за монтаж на газов бойлер?

Монтаж на газов бойлер

монтаж на газов бойлер

При закупуване на газов бойлер трябва да се съобразите с мощността на бойлера и неговите размери. Трябва да се помисли и за монтаж на газов бойлер, т.е да търсите подходящ за вас газов бойлер. Важно условие е захранването с газ и въздуховода. Газовият бойлер работи с природна газ и за горенето е необходим кислород, а изгорелите газове трябва да се отведат извън помещението в което работи бойлера. Ако новият газов бойлер ще се монтира в банята, то трябва да се предви модел и марка с достатъчна степен на защита от пръски, вода и влажност.

Монтаж на газов бойлер от опитни специалисти

За монтаж на газов бойлер са идеални мокри помещения, складови помещения, мазета,  килери, но не и баня. При липса но комин или друга вентилация трябва да се пристъпи към изграждането на такава за отвеждане на изгорелите газове, както и за изграждане на захранваща линия с газ (маркуч или тръба).  Да не забравяме, че газовият бойлер ще топли вода! В близост трябва да имаме изводи за вода, съответно да захраним бойлера със студена вода и да върнем в тръбопровода топла вода. След като осигурим всички изводи, захранвания и място за монтажа, преминаваме към монтаж на самият газов бойлер. Ние ви съветваме за свързване на болера да използвате лицензирани фирми.

Свързване на газов бойлер

Стъпка 1: внимателно прочитане на инструкцията за монтаж и експлоатация на бойлера

Стъпка 2 : направа на отвори за дубели и куки

Стъпка 3: монтаж на дюбели и куки

Стъпка 4: окачване на бойлера на стената

Стъпка 5: свързване с водата ( посредством меки връзки или тръби), желателно е да има спирателни кранове преди и след бойлера

Стъпка 6: свързване с газта

Стъпка 7: изграждане на въздуховода, като при липса на вентилация се изгражда локална само за бойлера и се монтира гравитационна клапа от външната страна на димоотвода.

Бойлера е монтиран и по инструкцията го пускаме внимателнво в употреба.

Внимание: Газов бойлер да не се монтира от неправоспособно лице. Правоспособното лице трябва да има документ на право с газови съоръжения.

Нека да вметнем и още нещо важно: преди да закупите газов проточен бойлер проверете номиналното налягане на водопровода. При ниско налягане на водата бойлера няма да сработи и ще се наложи монтаж на хидрофор за коригиране на налягането на водата.

Ние извършваме доставка и монтаж на газови бойлери, изграждане на водопроводни изводи, газово захранване и въздуховоди за изгорелите газове. Предлагаме пробиване на отвори в стени от тухла и бетон. Монтаж и ремонт на газови печки, газови фурни и газови котлони.