Смяна ремонт и отпушване на сифони

СИФОНПредназначението на сифоните е многолинейно, но най-важното е да спират миризмите от канализацията посредством водна възглавница. Можем да разделим сифоните на два основни вида: подови сифони и сифони за мивки и умивалници, като сифоните за мивки биват много видове спрямо диаметъра, формата и предназначението на мивката. Всички сифони имат сродно устроиство и задължително решетка. Напоследък се използват така наречените сифон-мека връзка, която се извива във S образна форма и замества предназначението на чашката на сифона, както и линеини сифони. Сифон мека връзка е най-евтиният и лесен за монтаж сифон за мивка.
За да се смени сифон на мивка или умивалник не се налага къртене и разбиване, но при подовите сифони разкъртване окло сифона и тръбта е задължитлелно. Обикновенно сифоните се сменят при ремонт или при протичане. Понякога се случва и при почистване на сифон за умивалник да се повреди резбата, което води отново до теч и се прибягва до смяна на сифон. Ние разполагаме с професионален водопровдчик за смяна на сифони и отпушване на сифони.
Подовите сифони са най.често линейни и рогови, като в редки случай се срещат все още и прави подови сифони. При смяната на подов сифон, без значение от кои вид е се разкъртва около сифона, до достигане на снадката на сифона с тръбата на канала. Много важно е след смяната на подовият сифон хидроизолацията да бъде възтановена както е била, в противен случай ще се появят скрити течове, като водата ще прониква около сифона и отводнявааната повърхност, а не от канала и сифона.