Монтаж на лира за баня

монтаж на лири за баняМонтаж на лира за баня от 49,00 лв с ДДС. Лирите за баня се използват предимно за отопление на банята, тоалетната или друго мокро помещение.

Радиаторът за баня работи по същия начин като радиаторите в други стаи на къщата, но често те са проектирани по различен начин. Целта, освен отопление, е да побърат кърпи или да бъдат окачени на стена, за да увеличат максимално площта на пода. Радиаторите за баня на централно отопление могат да бъдат окачени на стена или на пода. По-малките лири за баня обикновено не са предназначени да затоплят цялата стая. Лирите за баня могат да са за отопление с парно, т.е водни лири за баня и се свързват като радиатор и електрически лири за баня. Има и електрически, които загряват водата с електрически нагревател.  Предлагат се и комбинирани лири за баня, които се свързват към парното, но работят и на ток. Някои от комбинираните лири за баня имат и програматор за управление на електрическото захранване.

Монтаж на лира за баня, доставка и монтаж на лира за баня

Монтажа на лирата се извършва почти идентично като монтажа на радиатор. Пробиват се отвори, монтират се специални скоби (конзоли за лира). Поставя се лирата към стената и се свързва към тръбите.  Електрическите и комбинираните лири имат нужда и от свързване на електрическият захранващ кабел към контакт или твърда електрическа връзка. На входящата тръба на парното към лирата има възможност за монтаж на термовентил и евентуално термоглава, която да коригира желаната от вас температура в помещението. Всяка лира задължително има обезвъздушител, като комбинираните лири трябва да имат спирателни кранове на входа и на изхода на лирата. Крановете се затварят при липса на топлоподаване и използване на електрическият нагревател. Монтаж на лири за баня се извършва от майстор водопроводчик или от фирмата доставчик на лирата.

Монтаж на нагревател за лира – 49,00 лв с ДДС

Желателно е лирата за баня да се монтира на място, което не пречи (зад вратата, под бойлера), но и да е мястото от където влиза най-много студ. Такова място е вратата или прозореца при бани с прозорци. Въпреки, че лирата изглежда много стабилно монтирана не се отпускайте и не натискайте лирата, крепежните елементи са ф 6 и нямат тази стабилност както при конзолите за монтаж на радиатори.

Всички цени са с ДДС. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!