Монтаж на тоалетно казанче

монтаж на тоалетно казанче
монтаж на тоалетно казанче

Професионален водопроводчик за монтаж на тоалетно казанче . Тоалетното казанче е резервоар за вода, която служи за промиване на тоалетната чиния. Промиването се извършва на самотек и по тази причина тоалетното казанче се монтира по високо от нивото на чинията.  При пускане на водата от тоалетното казанче водата потича надолу и се разпръсква по каналите в горната част на тоалетната чиния. Следва равномерно обливане на самата чиния. Тоалетното казанче има различна форма, изработено е от различен материал и е закрепено по различен начин. Практически обаче функционира по един и същ начин. Основно видовете казанчета са три:

  • тоалетно казанче за открит монтаж на стена / то може да е за висок и нисък монтаж/
  • тоалетно казанче за монтаж върху тоалетната чиния ( при моноблока)
  • тоалетно казанче за вграждане ( структура за вграждане с конзолна тоалетна чиния, монтирана на стената).

Монтаж на тоалетно казанче

WC казанчетата се изработват от три основни материала: чугун (вече почти няма такива), от порцелан и от пластмаси – PVC тоалетни казанчета. Как се монтира тоалетно казанче?

Начина на монтаж на тоалетното казанче зависи от модела му. При тоалетно казанче за моноблок монтажа се извършва посредством специални болтове към тоалетната чиния. Преди закрепването на казанчето се извършва монтаж на арматурата и се подлага гарнитура за да не подлизва вода между казанчето и тоалетната чиния.

Монтаж за стена се извършва посредством дюбели и крепежни елементи. Самото казанче има система на окачване, като това най-често са планки с ръб насочен нагоре, а на тоалетното казанче има оставени легла с точният размер на планката с ръба. Тоалетното казанче се крепи от собствената си тежест и стегнатите снадки.  При монтажа на казанчето също се извършва монтаж на арматурата за пълнене и източване на казанчето, поплавъка и тръбата свързваща казанчето и тоалетната, уплътнена с маншони.

Ремонт на тоалетно казанче

Ремонт на тоалетно казанче, включително  казанчета за вграждане. Монтаж на казанче за вграждане е малко по-особено. Първо се монтира металната конструкция, след това се монтира тоалетното казанче и връзките за входяща и изходяща вода и се изгражда стената. Тоалетните казанчета за вграждане са предпочитани поради стилният дизайн.

Смяна на тоалетно казанче

Гаматерм ООД предлага доставка и монтаж на тоалетни казанчета, моноблокове, смяна на тоалетно казанче, тоалетни чинии, меки връзки и спирателни кранове. Извършваме ремонт и настройка на тоалетни казанчета. Монтаж на тоалетни казанчета – 47,00 лв с ДДС.

Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!