Монтаж на тоалетно казанче

монтаж на тоалетно казанчеТоалетното казанче е резервоар за вода, която служи за промиване на тоалетната чиния. Промиването се извършва на самотек ии по тази причина тоалетното казанче се монтира по високо от тоалетната чиния.  При пускане на водата от тоалетното казанче водата потича надолу и се разпръсква по каналите в горната част на тоалетната чиния, от където излиза равномерно и облива самата чиния. Тоалетното казанче има различна форма, изработено е от различен материал и е закрепено по различен начи, но на практика функционира по един и същ начин. Основно видовете казанчета са три: тоалетно казанче за открит монтаж на стена, което може да е за висок и нисък монтаж, тоалетно казанче заа монтаж върху тоалетната чииния ( при моноблока) и тоалетно казанче за вграждане ( структура за вграждане с конзолна тоалетна чииния, монтирана на стената).

WC казанчетата се изработват от три основни материала: чугун (вече почти няма такива), от порцелан и от пластмаси – PVC тоалетни казанчета. Как се монтира тоалетно казанче?

Начина на монтаж на тоалетното казанче зависи от модела му. При тоалетно казаанче за моноблок монтажа се извършва посредством специални болтове към тоалетната чиния. Преди закрепването на казанчето се извършва монтаж на арматурата и се подлага гарнитура за да не подлизва вода между казанчето и тоалетната чиния.

Монтаж на тоалетно казанче за стена се извършва посредством дюбели и крепежни елементи. Самото казанче има система на окачване, като това най-често са планки с ръб насочен нагоре, а на тоалетното казанче има оставени легла с точният размер на планката с ръба. Тоалетното казанче се крепи от собствената си тежест и стегнатите снадки.  При монтажа на казанчето също се извършва монтаж на арматурата за пълнене и източване на казанчето, поплавъка и тръбата свързваща казанчето и тоалетната, уплътнена с маншони.

Монтаж на тоалетно казанче за вграждане е малко по-особено. Първо се монтира металната конструкция, след това се монтира тоалетното казанче и връзките за входяща и изходяща вода и се идгражда стената. Тоалетните казанчета за вграждане са предпочитани поради стилният дизайн.

Гаматерм ООД предлага доставка и моонтаж на тоалетни казанчета, моноблокове, тоалетни чинии, меки връзки и спирателни кранове. Извършваме ремонт и настройка на тоалетни казанчета. Монтаж на тоалетни казанчета от 47,00 лв до ……. лв с ДДС.

Comments are closed.