Откриване на течове с апаратура

откриване на течове с апаратураОткриване на течове с апаратура от термограф София. Течовете могат да бъдат открити, т.е видими и скрити течове. Скритите течове са коварни, могат да продължават с месеци и дори години, без да се покажат и без да има видими следи. Това са петна, мухъл или олющена мазилка. Откриването на такъв тип теч е много трудно, а без апаратура и невъзможно.

Откриване на течове с камера

За откриване на  скрити течове се използват различни уреди и техника.  Самият теч е разлив на вода в замазка, земя, плоча или други материали. Което само по себе си променя температурата на местата с разлив. За такива  течове се използва термографският метод. Откриване на теч инфрачервена камера. Има течове, които текат директно в материалите на сградата или в земята. Това са течове при които водата преминава през кухини, без да попива и не оставя търсената от нас температурна разлика. Такива течове могат да се открият само с ултразвук и радиография.

От казаното до тук става ясно следното: откриване на течове с апаратура е възможно, но различните течове изискват различна апаратура. Има течове, които могат да се открият само с влагомер. При други е нужна термографска камера и други инструменти. Теч от водопровод и теч от канализация се откриват с различни уреди.

Тук трябва да кажем твърдо, че откриване на течове с апаратура изисква умения за работа с апаратурата, но и много практика. Всеки теч е различен и уникален по себе си, като откриването му и доказването му изисква много знания и практичен опит.

Фирми за откриване на скрити течове

Много фирми твърдят следното “ намираме всякакви течове и намираме течове, които другите не могат да намерят или не са успели да открият.  Ние сме професионалисти и имаме скъпа техника „. Тези гръмки слова и евтини реклами нямат място в откриването на течове с апаратура. Не може да се твърди, че всички видове течове се откриват с една и съща апаратура за откриване на течове, например термокамера.

Когато се търси скрит теч, винаги имайте наум едно, че не е ясно мястото на теча, като то може да се окаже дори и пред вас, но да не го виждате. Ако разчитате само на термокамерата като универсален уред за откриване на течове със сигурност ще имате разочарования. Термокамерата не може да открие например теч от щранг в шахта. Кухините и топлоизолацията са препятствие за всяка ткермокамера, като блокират, разсейват или не пропускат инфрачервените лъчи.

Ние предлагаме откриване на течове с апаратура, като няма да се нахвалваме колко ни е скъпа апаратурата, колко е модерна, каква марка е и от къде е купена.

Термографска диагностика на течове цени

Разполагаме със сертификат, но подчертаваме оригинален сертификат за откриване на течове с апаратура и разполагаме със всичко необходимо за откриване на течове от ВиК, течове от канал, теч от баня, теч от съседи, теч от покрив, теч от парно, теч от тераса, теч от комин, теч от фуги и други видове течове с изключение на теч от басейн. Теча от басейн е единственият вид теч, които не може да откриваме!

Цени за откриване на течове може да видите на нашите страници. Извършваме откриване на течове в София, Бургас и Стара Загора.