Теч от сифон

теч от подов сифон на баняСкрит теч от сифон? Много хора не обръщат внимание на сифоните си или смятат, че след ремонт няма как да протече, обаче на практика се оказва точно обратното. Теча от сифон често води до междусъседски караници и разправии, най-вече когато банята е наскоро ремонтирана и собственикът и е спокоен и сигурен, че теча не е от него. Теч от сифон се наблюдава, не при стари сифони, а при наскоро ремонтирани сифони. Материала на сифоните е доста некачествен, а при смяната на сифона са вложени възможно най-евтините материали. Такъв тип сифони издържат максимално до 2 години и протичат, като видими следи от пробиване няма. Има случай на протекли сифони и поради некачествен монтаж на сифона с тръбата. Монтажа на сифона не е направен качествено и водата подлизва от там. Откриване на теч от сифон с термокамера е възможно при достъп до помещението със сифона, тоалетна, баня или мокро помещение, от което се предполага, че тече.

В много случай хората боядисват вода и я изливат в баните си, като по този начин се надяват да протече оцветена вода при съседите им. Тук има една важна особенност, че водата е крайно недостатъчна като количество, за да протече, а в други случай протича бистра. Това обаче, не означава, че теча не е от тях. Водата протича бистра, поради филтриращите свойства на замазката и бетона. Цвета остава във финните частици на Si(силиций) и други елементи.

Професионално намиране на скрит теч от сифони на баня, тоалетна или мокро помещение. Откриване на теч от подови прави, рогови или линейни сифони. Смяна на протекли сифони.

Comments are closed.